Bitki wolowe blog

Czy pewno żyć nieco lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie mocny i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być porządnie roztłuczony - na końcu, by mięso stawało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a również nie tak szybko, by kotlet nie był za mały, inaczej podzieje na soczystości. Również w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w wygodnej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, by uzyskało dobrą grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy potrafili samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej miar kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak używamy do nich mięso coś gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Senso Duo ShampooZobacz naszą stronę www

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w interesach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością robi się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko opaść z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w niezliczonej liczby, czy z pewnego mięsa, oszczędźmy sobie sił i zainwestujmy w specjalistyczne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo łatwa w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by każde nasze kotlety były podzielone równomiernie, szybko i szybko, zatem nie ma piękniejszego wyjścia, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest owo taki istotny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w zajęciu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.